A maca por hatásai ☀ A maca gyökér por hatása a testünkre

A perui maca gyökér, más néven a perui zsázsa 2 legismertebb hatása energetizáló, illetve szexuális vágyat és teljesítményt fokozó képessége. Azonban a maca ennél még sokkal többet is tud tenni egészségünkért, hiszen tele van létfontosságú tápanyagokkal, melyeket ráadásul tökéletes mennyiségben és arányban tartalmaz.

Milyen hatásai vannak a maca gyökérnek?

A Maca kitűnő természetes vitalizáló és élénkítő szer, ezáltal jelentősen fokozhatja fizikai és szellemi teljesítőképességünket. Ennek hatására jóval frissebbek és üdébbek lehetünk, s így sokkal jobban felelhetünk meg a mindennapok kihívásainak, ráadásul a testmozgásra, sportra is bőven maradhat még erőnk.

A sportolók számára egyébként külön előnyös tulajdonsága, hogy jelentős mennyiségű aminosavat is tartalmaz, melyek nélkülözhetetlenek a megfelelő ütemű és mértékű izomépítéshez.

Hormonális szabályozás, nemi vágy növelése természetesenmenstruacios-ciklus-01

A Maca talán leginkább ismert hatása a hormonkiegyensúlyozó képessége, mely mind férfiak, mind pedig nők esetében fennáll. Ezt úgy képes elérni, hogy az agylapi mirigy (hipotalamusz és hipofízis) működését szabályozza, így a szervezet számára megfelelő hormon termelését növeli, illetve csökkenti. 

Nők esetében a maca kitűnően képes szabályozni a menstruációs ciklust, megelőzheti a premenstruációs szindróma tüneteinek jelentkezését, valamint a menopauza idején előforduló kellemetlenségeket, panaszokat is enyhítheti, megszüntetheti.

A macában jelentős mennyiségű cink található, mely egyrészt elengedhetetlen a szexuális vágy létrejöttéhez, másrészt pedig a női szervezetben fokozza a progeszteron termelését, valamint hozzájárul a sárgatest működésének fenntartásához is.

A termékenységre is pozitívan hat, mivel szabályozza az ösztrogénszintet, ami azért különösen fontos, mert ha túl alacsony vagy éppen magas az ösztrogén szintje, akkor ez meggátolhatja a fogamzás létrejöttét, de a magzat kihordásában is problémákat okozhat a nem megfelelő ösztrogénszint.

A cink hiánya emellett hozzájárul a premenstruációs tünetek kialakulásához, amely mellfeszüléssel, ingerlékenységgel és fejfájással jár együtt.

A maca a férfiak hormonrendszerét is rendbe teszi, így javítja nemzőképességüket, fokozza szexuális vágyukat, így segíthet az impotencia leküzdésében is.

A macában található nagy mennyiségű cink elengedhetetlen a tesztoszteron termelődéséhez, amely hormon nélkül nem jöhet létre nemi vágy. Ha nincs elegendő cink a férfi szervezetében, akkor jelentősen csökkenthet a szexuális teljesítőképesség, lassulhat a nemi érés, illetve nemzőképtelenség következhet be. 

A cink a prosztata egészségéhez is nélkülözhetetlen, mivel hiányában könnyebben alakulhat ki prosztatagyulladás vagy prosztatamegnagyobbodás. Emellett a cink optimalizálja a nemi szervek működését, és javítja a sperma minőségét is.

Tehát a maca fokozza a férfiak libidóját, javítja potenciájukat, energiát ad, valamint növeli a spermiumok számát és javítja mozgékonyságukat.

A maca a testi funkciókon felül jótékonyan hat érzékeinkre is, mivel szabályozza hormonháztartásunkat. A maca fokozza a medence környékének vérellátását, támogatja a petefészkek és a herék működését,  s mindemellett segíti a mellékvese, a hasnyálmirigy és a pajzsmirigy működését is.

Mindezeknek köszönhetően a maca gyökér természetes alternatívát jelenthet a mesterséges hormonkezelések, hormonpótlások helyett. 

Immunerősítés Maca gyökérrel

A Maca nem véletlenül érdemelte ki a„ csodaszer” megnevezést, mivel elképesztő mértékben képes megerősíteni immunrendszerünket, miközben kivételesen hatékonyan növeli energiaszintünket, aminek hatására fokozza erőnlétünket és állóképességünket is. Ráadásul mindezeknek köszönhetően lelkileg is egyre jobban érezhetjimmunrendszer-immunvedelem-immunvalasz-01ük magunkat, és szinte kicsattanunk az életenergiától. 

A maca kitűnően fokozza védekezőképességünket, aminek köszönhetően jóval nagyobb eséllyel kerülhetjük el a betegségeket, fertőzéseket. Ha pedig mégis utolérne minket valamilyen kór, akkor nagymértékben felgyorsítja a betegségek, sérülések utáni regenerációt.

Mindemellett pedig segíti a vérképzést is, így minden sejtünkhöz több tápanyag és oxigén tud eljutni. Ennek következtében valamennyi sejtünk egészsége javul, mi pedig jóval energikusabbnak érezhetjük magunkat.

Agyunknak és lelkünknek is jót tesz

A maca gyökér nem csupán a fizikai, hanem a szellemi teljesítőképességünket is javítja, amit többek között az agy vérellátásának fokozásával ér el. Ennek köszönhetően jelentősen növeli az agyi kapacitást, valamint stabilizálja a szellemi teljesítményt.

A maca rendkívül hatékony a stressz ellen, mivel nagymértékben fokozza a stresszel szembeni tűrőképességet. Ráadásul jelentősen csökkenti a a stressz negatív hatásait szervezetünkre nézve, mely roppant fontos képessége, hiszen már a tudósok is elismerik, hogy a stressz kimutathatóan gyengíti immunrendszerünket, s ezáltal számtalan betegség kialakulásához járulhat hozzá. A maca ezek megelőzésében igen lényeges szerepet tölthet be.

A maca fogyasztása tehát igen hasznos lehet depressziós tünetek észlelésekor, mivel teljesen természetesen képes csökkenteni a depressziót, idegességet, túlzott feszültséget, tehát természetes nyugtató hatással rendelkezik.

A maca kivételesen eredményesen csökkenti fáradtságérzetünket, így még nap végére is marad elég energiánk a családunkra, barátainkra vagy akár a sportolásra is.

A Maca gyökér hatásai összefoglalva:maca-01

 • Szabályozza és optimalizálja hormonrendszerünket
 • Javíthat a hormonproblémák miatt kialakult panaszokon, betegségeken, mint az akne vagy a csontitkulás
 • Segíthet a női meddőség bizonyos formáinak kezelésében a hormonháztartás kiegyensúlyozásával
 • Fokozhatja a férfiak nemzőképességét a spermiumok számának és minőségének javításával
 • Rendbe teheti a szabálytalan menstruációs ciklust
 • Enyhítheti, megszüntetheti a menstruáció előtti tünetegyüttest (PMS)
 • Mérsékelheti, megszüntetheti a változókorban jelentkező panaszokat, kellemetlen tüneteket
 • Természetes afrodiziákum, növeli a férfiak és a nők nemi vágyát és potenciáját
 • Erősíti az immunrendszert, fokozza a védekezőképességet
 • Vitalizál, energiával tölt fel, fokozza fizikai és szellemi teljesítőképességünket
 • Lassítja az öregedés ütemét, fiatalító hatása van
 • Hozzájárul a jobb sportteljesítményhez, valamint az izomtömeg növeléséhez